Το Καλογερικον
Από την αρχή υποψιαζόμουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον σ’ αυτόν τον τομέα του λαϊκού πολιτισμού , αλλά τελικά, πέφτοντας από έκπληξη σε έκπληξη, διαπίστωσα ότι η ελληνική μαγειρική είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα , μια συγκροτημένη πρόταση που αφορά τον σύγχρονο άνθρωπο.
Αυτό που λαχταρούσα ήταν να εκφράσω τις γεύσεις που έχω στην καρδιά μου με τρόπο που να αποτυπώνει τον ήλιο , τη θάλασσα, τα βουνά, το πνεύμα και το φως του δικού μου τόπου.
«Ο λαϊκός πολιτισμός των σύγχρονων Ελλήνων, όπως και οποιουδήποτε ιστορικού λαού, είναι ένα ιστορικό φαινόμενο και σαν τέτοιο πρέπει να μελετηθεί».
Αυτός ο λαϊκός πολιτισμός , αυτό που λέμε παράδοση δεν είναι κάτι ακίνητο και στατικό. Εξελίσσεται μαζί με τον άνθρωπο, εντάσσοντας τα καινούρια κάθε φορά δεδομένα στους ήδη υπάρχοντες κώδικες . Ο πιο βασικός παράγοντας αυτής της διαδικασίας είναι ο χρόνος. Αργά, σχεδόν ανεπαίσθητα , περνάνε οι καινούριες συνήθειες μέσα στους παλιούς μηχανισμούς και σίγα σιγά ενσωματώνονται στο σύνολο στο οποίο πια ανήκουν.
ΕΥΗ Λ. ΒΟΥΤΣΙΝΑ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΕΥΣΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Πρσοθέστε κριτική
- Καθαριότητα
- Άνεση
- Τοποθεσία
- Υπηρεσίες
- Προσωπικό
- Value for money